Смачна кабачкова ікра з морквою і цибулею – низькокалорійний продукт, який легко заготовити про запас. Як правило, кабачки настільки заповнюють кладовки, що рецепти з ними просто закінчуються. Тому варто спробувати заготовити легку кабачкову ікру в банки на зиму.
Інгредієнти: на 4 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Морква – 1 кг
- Томатна паста – 300 гр.
- Масло рослинне – 300 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 6 зуб.
Процес приготування:
Як почати готувати ікру з кабачків моркви і цибулі? Перед тим як почати приготування кабачкової ікри потрібно підготувати всі продукти для приготування. Моркву потрібно очистити і промити в проточній воді, а також зважити всі інші продукти.
Дрібно поріжте цибулю, натріть на середній тертці моркву і дрібно наріжте кабачки. Часник очистіть, а потрібну кількість олії і томатної пасти залиште під рукою.
Наберіть у сотейник або велику сковороду олію, а потім обсмажте овочі по черзі. Спочатку потрібно обсмажити цибулю.
Після цього обсмажте до м’якості моркви.
В останню чергу обсмажте кабачки, після чого обов’язково зцідіть їх в друшляку – зайва рідина в ікрі не потрібна.
Викладіть всі обсмажені овочі в одну каструлю і подрібніть їх до однорідного стану за допомогою заглибного блендера.
Додайте в каструлю з овочевим пюре, томатну пасту, сіль, перець, подрібнений часник і інші спеції на ваш смак.
Перемішайте ікру і розподіліть її по стерильним банках, не доходячи до країв, приблизно до плічок банок. Обов’язково пастеризують заготовку в духовці або в каструлі з водою, після чого негайно загорніть банки стерильними кришками.
Банки з заготівлею переверніть догори дном і тепло укутайте в рушник або ковдру, щоб вони охололи.
Банки з заготівлею після охолодження можна перевернути як годиться і прибрати на зберігання в льох, комору або на лоджію. Головна умова зберігання – помірна температура і відсутність прямих сонячних променів.
Кабачки на зиму ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді