Смачна кабачкова ікра з морквою і цибулею – низькокалорійний продукт, який легко заготовити про запас. Як правило, кабачки настільки заповнюють кладовки, що рецепти з ними просто закінчуються. Тому варто спробувати заготовити легку кабачкову ікру в банки на зиму.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Томатна паста – 300 гр.
  • Масло рослинне – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.

Процес приготування:

Як почати готувати ікру з кабачків моркви і цибулі? Перед тим як почати приготування кабачкової ікри потрібно підготувати всі продукти для приготування. Моркву потрібно очистити і промити в проточній воді, а також зважити всі інші продукти.

Дрібно поріжте цибулю, натріть на середній тертці моркву і дрібно наріжте кабачки. Часник очистіть, а потрібну кількість олії і томатної пасти залиште під рукою.

Наберіть у сотейник або велику сковороду олію, а потім обсмажте овочі по черзі. Спочатку потрібно обсмажити цибулю.

Після цього обсмажте до м’якості моркви.

В останню чергу обсмажте кабачки, після чого обов’язково зцідіть їх в друшляку – зайва рідина в ікрі не потрібна.

Викладіть всі обсмажені овочі в одну каструлю і подрібніть їх до однорідного стану за допомогою заглибного блендера.

Додайте в каструлю з овочевим пюре, томатну пасту, сіль, перець, подрібнений часник і інші спеції на ваш смак.

Перемішайте ікру і розподіліть її по стерильним банках, не доходячи до країв, приблизно до плічок банок. Обов’язково пастеризують заготовку в духовці або в каструлі з водою, після чого негайно загорніть банки стерильними кришками.

Банки з заготівлею переверніть догори дном і тепло укутайте в рушник або ковдру, щоб вони охололи.

Банки з заготівлею після охолодження можна перевернути як годиться і прибрати на зберігання в льох, комору або на лоджію. Головна умова зберігання – помірна температура і відсутність прямих сонячних променів.

Кабачки на зиму ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді