Оригінально подати імбирні пряники до столу можна, прикрасивши їх шоколадною глазур’ю. Солодке доповнення додасть домашньому десерту особливий смак. Оцініть рецепт для вашого чаювання!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 60 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Імбир мелений – 20 гр.
- Мед – 100 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Для глазурі: –
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Молоко коров’яче – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з шоколадною глазур’ю? Мед, вершкове масло і цукор відправляємо в каструлю або сотейник. Нагріваємо вміст на плиті до утворення рідкої суміші.
Даємо отриманої масі трохи охолонути, потім додаємо в неї яйце, борошно, соду і імбир. Вимішуємо інгредієнти в однорідний щільний клубок.
Розкачуємо тісто і вирізаємо з нього фігурки потрібної форми, перекладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.
В цей час приготуємо шоколадну глазур. Для цього розтоплюємо вершкове масло з цукром і какао на плиті. Поступово вливаємо молоко, розмішуємо і варимо до загустіння.
Гарячі пряники вмочаємо в шоколадній глазурі. Відправляємо ласощі в холодильник застигати і після подаємо до столу. Готово!
Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники