Почастуєте рідних смачним і яскравим домашнім десертом – імбирні пряники з начинкою. Просте в приготуванні ласощі довго зберігається і ідеально доповнює чашечку чаю.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Імбир – 30 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Цукрова пудра для прикраси
  • Для начинки: –
  • Сухофрукти – 70 гр.
  • Джем (ягідний) – 120 гр.
  • Кориця мелена – 1 щіпка
  • Насіння соняшнику – 40 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з начинкою? Пропускаємо імбир через дрібну тертку. Гвоздику розтираємо будь-яким зручним способом до дрібного стану.

В окремому посуді розтираємо розтоплене вершкове масло з цукром, сіллю і медом.

В розтерту масу розбиваємо куряче яйце. Перемішуємо.

Тепер додаємо імбир, гвоздику, і коріандр.

Наступним етапом в окремій тарілці просіваємо борошно з содою і додаємо какао-порошок.

Змішуємо сухі інгредієнти і кладемо їх в загальну масу.

Розмішуємо тісто до отримання однорідного і щільного складу.

Виймаємо тісто з посуду і перекладаємо на стіл, обсипаний борошном.

Вимішуємо продукт руками і розгортаємо в тонкий пласт.

Далі вирізаємо фігурки для пряників. Важливо, щоб у кожної з них було по парі.

Тепер приготуємо начинку. Для цього подрібнюємо очищені насіння і сухофрукти.

Додаємо в начинку джем і мелену корицю. Ретельно вимішуємо.

Викладаємо отриману масу на фігурки.

Зверху закриваємо начинку повторними фігурками. Акуратно притискаємо і формуємо пряник.

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин, періодично перевіряючи готовність.

Гарячий десерт обсипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники Різдвяні імбирні пряники