Оригінально подати імбирні пряники до столу можна, прикрасивши їх шоколадною глазур’ю. Солодке доповнення додасть домашньому десерту особливий смак. Оцініть рецепт для вашого чаювання!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Імбир мелений – 20 гр.
  • Мед – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Для глазурі: –
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з шоколадною глазур’ю? Мед, вершкове масло і цукор відправляємо в каструлю або сотейник. Нагріваємо вміст на плиті до утворення рідкої суміші.

Даємо отриманої масі трохи охолонути, потім додаємо в неї яйце, борошно, соду і імбир. Вимішуємо інгредієнти в однорідний щільний клубок.

Розкачуємо тісто і вирізаємо з нього фігурки потрібної форми, перекладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 10-12 хвилин при температурі 180 градусів.

В цей час приготуємо шоколадну глазур. Для цього розтоплюємо вершкове масло з цукром і какао на плиті. Поступово вливаємо молоко, розмішуємо і варимо до загустіння.

Гарячі пряники вмочаємо в шоколадній глазурі. Відправляємо ласощі в холодильник застигати і після подаємо до столу. Готово!

Імбирні пряники Імбирні пряники з глазур'ю Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники