Оригінальний спосіб спекти домашні імбирні пряники з глазур’ю – на паличці. Яскравий десерт прикрасить ваш стіл і порадує близьких приємним смаком. Чудовий привід зібрати сім’ю за чашкою чаю!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 60 гр.
  • Імбир сушений – 2 ч. л.
  • Мед – 80 гр.
  • Кардамон – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Для глазурі: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 200 гр.
  • Лимонний сік – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з глазур’ю на паличці? Спершу просіваємо борошно з розпушувач.

У металевий посуд кладемо вершкове масло, мед і цукор. Ставимо на водяну баню. Нагріваємо, поки не отримаємо гладку рідковату масу.

До теплої суміші всипаємо борошно. Сюди ж додаємо сухі спеції.

Розмішуємо вміст, поки не отримаємо рівномірний щільний ком. Далі розгортаємо його качалкою.

З тіста вирізаємо необхідні для пряників фігурки.

В кожну фігурку встромляємо по дерев’яній шпажці. Випікаємо десерт 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовому продукту даємо охолонути і в цей час готуємо глазур. Збиваємо для цього яєчний білок з цукровою пудрою і лимонним соком.

Прикрашаємо остиглі пряники глазур’ю і даємо ласощів застигнути. Готово!

Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники Різдвяні імбирні пряники