Оригінальний спосіб спекти домашні імбирні пряники з глазур’ю – на паличці. Яскравий десерт прикрасить ваш стіл і порадує близьких приємним смаком. Чудовий привід зібрати сім’ю за чашкою чаю!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Масло вершкове – 70 гр.
- Цукор-пісок – 60 гр.
- Імбир сушений – 2 ч. л.
- Мед – 80 гр.
- Кардамон – 1 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Для глазурі: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукрова пудра – 200 гр.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування імбирних пряників з глазур’ю на паличці? Спершу просіваємо борошно з розпушувач.
У металевий посуд кладемо вершкове масло, мед і цукор. Ставимо на водяну баню. Нагріваємо, поки не отримаємо гладку рідковату масу.
До теплої суміші всипаємо борошно. Сюди ж додаємо сухі спеції.
Розмішуємо вміст, поки не отримаємо рівномірний щільний ком. Далі розгортаємо його качалкою.
З тіста вирізаємо необхідні для пряників фігурки.
В кожну фігурку встромляємо по дерев’яній шпажці. Випікаємо десерт 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовому продукту даємо охолонути і в цей час готуємо глазур. Збиваємо для цього яєчний білок з цукровою пудрою і лимонним соком.
Прикрашаємо остиглі пряники глазур’ю і даємо ласощів застигнути. Готово!
Імбирні пряники Імбирні пряники на Новий рік 2023 Імбирно-медові пряники Різдвяні імбирні пряники