Рецептів запікання індички на мангалі є багато, але нерідко вона зовні підгорає, а всередині залишається сирою або м’ясо виходить сухе. У цьому рецепті вам пропонується запекти індичку у фользі з додаванням овочів. М’ясо вийде соковитим і м’яким, та й до того ж відразу з гарніром. Овочі можна брати будь-які.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Філе стегна індички – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кетчуп – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати індичку у фользі на мангалі легко! М’ясо індички промийте, наріжте шматочками будь-якого розміру і перекладіть їх в окремий посуд. До індички додайте по 2 столові ложки будь-якого кетчупу і рослинного масла і посипте його спеціями за смаком. Потім м’ясо перемішайте і залиште на 1 годину для маринування.
Поки індичка маринується, почистіть і промийте картоплю, моркву і зубки часнику. Картоплини наріжте великими шматочками.
Помідори наріжте на невеликі кубики.
Очищену моркву наріжте на полукружки і зубки часнику розрізати навпіл.
Фольгу наріжте на великі квадрати з розрахунку 3 листа фольги на одну порцію.
Після закінчення часу маринування можете укладати всі інгредієнти на фольгу. Верхній лист фольги намажте олією і покладіть на неї шматочки замаринованной індички і підготовлені овочі. Таким чином порційно розкладіть все м’ясо і овочі, посоліть їх по своєму смаку і додайте по 1 ложці масла в кожну порцію.
Потім фольгу щільно загорніть у вигляді вузлика.
Потім вузлики з індичкою та овочами викладіть на підготовлені до цього часу гарячі вугілля мангалу. Запікайте м’ясо протягом 40 хвилин.
Індичку у фользі, запечену на мангалі, перекладіть на порційні тарілки, обережно розкрийте і подайті до столу в гарячому вигляді, хоча і остигле м’ясо не втрачає свій смак.
Приємного апетиту і вдалих страв!
Індичка Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі