Для початку готується сироп з цукрового піску і води. До нього вирушає інжир і вариться протягом 30 хвилин. Потім туди видавлюється лимонний сік і готується ще 10 хвилин. Інжир розкладається по банкам і щільно закривається кришками.
Інгредієнти: на 1 л.
- Інжир свіжий – 1 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Вода – 300 мл
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування інжиру в сиропі на зиму. Для початку ретельно промиваємо інжир під проточною водою. Важливо вибрати цілі плоди. У кожній ягоді робимо по кілька проколів за допомогою зубочистки. Наливаємо в каструлю воду, доводимо до кипіння і додаємо в неї інжир. Варимо близько 4-5 хвилин.
Відкидаємо інжир на друшляк і даємо повністю стекти рідини.
У каструлю наливаємо 300 мл води і засипаємо туди весь цукровий пісок. Ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом пари хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.
Відправляємо в готовий цукровий сироп інжир, зменшуємо температуру і варимо все протягом півгодини.
З цілого лимона видавлюємо сік в каструлю з інжиром. Варимо все, ще 10 хвилин і знімаємо з вогню.
Перекладаємо все в заздалегідь простерилізовані банки, щільно закручуємо кришками, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Потім відправляємо в придатне для зберігання місце. Подаємо до столу з гарячим чаєм. Приємного апетиту!
Варення з інжиру Варення з інжиру з лимоном