Нарізаний інжир засипають цукром і залишається мінімум на 12 годин. Потім все доводиться до кипіння і вариться 40-50 хвилин. Наприкінці варіння додається очищений мигдаль з коньяком. Виходить дуже смачне варення, яке буде відмінно поєднуватися з морозивом.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Інжир свіжий – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Мигдаль – 50 гр.
  • Коньяк – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати варення з інжиру з мигдалем просто! Для початку ретельно промиваємо інжир під проточною водою і обсушуємо його на паперовому рушнику. Потім зрізаємо з кожної ягоди хвостик і розрізаємо на чотири частини.

Перекладаємо інжир в каструлю з товстим дном.

Засипаємо його цукром і даємо постояти при кімнатній температурі протягом 12 годин або залишаємо на ніч, щоб він виділив сік.

Ставимо каструлю з інжиром і отриманим сиропом на вогонь і доводимо до кипіння. Варимо протягом 40-50 хвилин, акуратно помішуючи і прибираючи піну, що утворюється.

У цей час обсмажуємо на сухій сковороді очищений мигдаль. Для того, щоб очистити горіхи, заливаємо їх на 10-15 хвилин окропом, після чого промиваємо під холодною водою.

Відправляємо обсмажені горіхи до інжиру за 5 хвилин до закінчення варіння. Також вливаємо коньяк. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Розливаємо гаряче варення по заздалегідь простерилизованным банкам і щільно закриваємо кришками. Даємо повністю охолонути і відправляємо для зберігання в темне прохолодне місце. Подаємо до столу разом з морозивом. Приємного апетиту!

Варення Варення з інжиру Джем з інжиру