Існує безліч варіантів приготування кабачкової ікри, які відрізняються як складом, так і способом приготування. Даний рецепт готуємо без моркви. Кабачки перед подрібненням запікаємо. Ікра виходить насиченим, м’якою за смаком і, відповідно, без солодкуватого морквяного акценту. Щоб додати трохи натуральної кислинки кабачків, використовуємо томатну пасту.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1,5 кг
  • Томатна паста – 140 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Оцет яблучний 5% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкову ікру без моркви? Кабачки промиваємо про обсушуємо. Якщо плоди досить зрілі, то необхідно очистити їх від шкірки і насіння. У разі, коли кабачки молоді, використовуємо їх цілком. Нарізаємо підготовлені плоди кружками товщиною не більше одного сантиметра.

Розкладаємо гуртки кабачків на сухому листі. Ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень. Запікаємо протягом двадцяти хвилин орієнтовно. Гуртки повинні добре розм’якшитися і злегка покритися сухуватою скоринкою.

Дістаємо кабачки з духовки і поміщаємо їх у широку миску. Заглибним блендером пробиваємо кабачки до отримання однорідної маси. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в рослинному маслі до появи легкого рум’янцю. Обсмажену цибулю додаємо в масу з кабачків, також кладемо туди томатну пасту. Масу перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо ікру до кипіння й тушкуємо при низькій температурі протягом двадцяти хвилин. Періодично ретельно перемішуємо ікру, піднімаючи масу з дна нагору, щоб уникнути пригорання. В кінці приготування додаємо сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і вливаємо оцет.

Гарячу ікру розкладаємо по чистим сухим банкам і прикриваємо чистими сухими кришками. Ставимо банки на стерилізацію. Для літрових банок витримуємо двадцять хвилин, для півлітрових – п’ятнадцять. Простерилізовані банки з ікрою закатуємо і остуджуємо. Прибираємо загортання в прохолодне і темне місце зберігання.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві