Хочу з вами поділитися простим рецептом кабачкової ікри з томатною пастою, який не забере у вас багато часу і результат буде чудовий. Адже завжди хочеться заготовити овочі на зиму у великій кількості, і зробити процес приготування простим і неутомливим.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Морква – 250 гр.
  • Кабачки – 2,5 кг
  • Томатна паста – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з томатною пастою як в магазині? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачної закуски.

насамперед підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Я стерилизую банки разом з кришками в духовій шафі при температурі 100 градусів.

Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Очищений кабачок наріжте півкільцями. Деко застелити пекарської папером і викладіть підготовлені кабачки. Помістіть в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Приблизно через 20 хвилин, акуратно відкрийте духовку і переверніть кабачки на другу сторону. Закрийте духовку і готуйте ще 10 хвилин.

Запечені кабачки викладіть в металеву ємність з товстим дном і накрийте кришкою.

Якщо всі кабачки не вмістилися в духовку, таким же чином запікайте другу партію, а потім складіть у ємність до інших кабачків.

морква Вимийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, нарізати середнім кубиком. Глибоку сковороду поставте на вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть цибулю і моркву. Готуйте під кришкою до м’якості, додайте томатну пасту, кухонну сіль та цукровий пісок.

Коли кабачки охолонуть, злийте з них рідина.

Обсмажені овочі додайте в ємність до кабачків. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 10-15 хвилин. За смаком додайте чорний мелений перець і ретельно перемішайте.

Ретельно промийте улюблену зелень, струсіть зайву вологу і подрібніть її гострим ножем. Додайте в кабачкову ікру.

Кабачкову ікру зніміть з вогню і подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера.

Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Помістіть банки з кабачковою ікрою в духовку на 10 хвилин при температурі 100 градусів. Потім вимкніть духовку і залиште банки з ікрою ще на 30 хвилин.

Акуратно вийміть банки з кабачковою ікрою з духовки і переверніть їх догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.

Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Подавайте кабачкову ікру, виклавши в невелику піалу.

Кабачкова ікра чудово поєднується з хлібом або батоном.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині