За цим рецептом ви можете переробити велику кількість кабачків. Вам пропонується приготувати з них ікру. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці, щоб ікра вийшла грубозернистим. Готуємо без оцту і тільки з невеликою кількістю лимонної кислоти для надійності зберігання.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки (молоді) – 1 кг
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Лимонна кислота – 0.33 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри без оцту з помідорами. Кабачки добре промийте, видаліть у них кінчики і порізати на середні шматочки. Почистіть цибулю і моркву. Помідори, цибулю і моркву наріжте на шматочки. Потім нарізані овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Перекручені овочі помістіть в окремі тарілки.
Підготовлені овочі перекладіть в спеціальну каструлю для тушкування і поставте її на середній вогонь. Доведіть овочі до кипіння і тушкуйте на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Потім перекладіть в ікру перекручені томати і тушкуйте все на маленькому вогні ще 40 хвилин, не закриваючи посуд кришкою. За цей час повинна частина рідини випарується, і маса овочів зменшиться.
За 10 хвилин до закінчення гасіння покладіть ікру вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії і подрібнений часник і все добре перемішайте.
До кінця гасіння насипте в ікру лимонку, перемішайте і вимкніть вогонь. Якщо вам не подобається грубозерниста текстура ікри, то овочі подрібніть заглибним блендером.
Приготовану кабачкову ікру з помідорами розкладіть в стерильні баночки, загорніть і в перевернутому вигляді остудіть під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.
Вдалих заготовок!
Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки