За цим рецептом ви можете переробити велику кількість кабачків. Вам пропонується приготувати з них ікру. Овочі подрібнюємо на м’ясорубці, щоб ікра вийшла грубозернистим. Готуємо без оцту і тільки з невеликою кількістю лимонної кислоти для надійності зберігання.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки (молоді) – 1 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри без оцту з помідорами. Кабачки добре промийте, видаліть у них кінчики і порізати на середні шматочки. Почистіть цибулю і моркву. Помідори, цибулю і моркву наріжте на шматочки. Потім нарізані овочі перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами. Перекручені овочі помістіть в окремі тарілки.

Підготовлені овочі перекладіть в спеціальну каструлю для тушкування і поставте її на середній вогонь. Доведіть овочі до кипіння і тушкуйте на маленькому вогні протягом 20 хвилин. Потім перекладіть в ікру перекручені томати і тушкуйте все на маленькому вогні ще 40 хвилин, не закриваючи посуд кришкою. За цей час повинна частина рідини випарується, і маса овочів зменшиться.

За 10 хвилин до закінчення гасіння покладіть ікру вказане в рецепті кількість солі, цукру, рослинної олії і подрібнений часник і все добре перемішайте.

До кінця гасіння насипте в ікру лимонку, перемішайте і вимкніть вогонь. Якщо вам не подобається грубозерниста текстура ікри, то овочі подрібніть заглибним блендером.

Приготовану кабачкову ікру з помідорами розкладіть в стерильні баночки, загорніть і в перевернутому вигляді остудіть під теплим покривалом, а потім перенесіть в місце зберігання.

Вдалих заготовок!

Кабачкова ікра Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра з помідорами Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на зиму Консервовані кабачки