Мариновані кабачки стають все більш популярною заготівлею на зиму. А приготовлені разом з патиссонами вони будуть справжнім домашнім делікатесом. Соковиті, ароматні, майже як свіжі, це апетитна закуска для сімейного столу!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Кабачки – 500 гр.
  • Патисон – 500 гр.
  • Морква – 0.5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 0.5 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 70 мл
  • Сіль – 70 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.

Процес приготування:

Приступимо до приготування маринованих кабачків і патисонів. Парасольки кропу, листя вишні промиваємо водою і складаємо в банки.

Додаємо зубчики часнику.

Моркву чистимо й ріжемо на кілька смужок.

Перець миємо й розрізаємо на половинки, очищаємо від насіння. І ріжемо одну половинку на більш тонкі смужки.

Кабачки миємо й нарізаємо кружальцями.

Патисони промиваємо і розрізаємо, найбільш великі з них розрізаємо на 4 частини.

Воду ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Розчиняємо в ній цукор і сіль.

Знімаємо з плити і додаємо оцет.

Складаємо кабачки, перець, моркву і патисони в банки.

Кладемо перець і заливаємо розсолом і накриваємо кришкою.

Занурюємо банки в каструлю з водою і ставимо на вогонь, стерилізуємо 30 хв.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Заготовки з кабачків на зиму Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків, перцю і моркви на зиму Салати з кабачків на зиму