Домашню кабачкову ікру приготувати зовсім не складно. Закуска подається в охолодженому вигляді, її можна намазувати на хліб, а також подавати в якості соусу до гарячих страв.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати кабачкову ікру з дитинства? Овочі очищаємо від шкірки, промиваємо і просушуємо.

Кабачки нарізаємо дрібними кубиками, цибулю – тонкими скибочками. Морква пропускаємо через крупну тертку.

Кабачки викладаємо на розігріту з маслом сковороду.

Обсмажуємо до напівготовності, потім додаємо моркву і цибулю. Продовжуємо смажити до прозорості.

Після цього овочі подрібнюємо в блендері. Кашку повертаємо в сковороду і тушкуємо під кришкою на повільному вогні 40 хвилин. Періодично помішуємо.

За 10 хвилин до готовності додаємо в блюдо сіль, цукор, томатну пасту, подрібнені часник і свіжу зелень. Можна злегка поперчити. Перемішуємо, доводимо до готовності і знімаємо з плити.

Кабачкову ікру повністю охолодити, після чого подаємо до столу. Приємного апетиту!

Кабачкова ікра Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра на сковороді Страви з кабачків на сковороді