Ікра з кабачків через м’ясорубку виходить ніжною і зручною у використанні. Її можна намазувати на хліб, додавати в інші холодні закуски або подавати як соус. Заготовити на зиму таке блюдо можна без стерилізації!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 250 гр.
  • Майонез – 250 гр.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачкової ікри через м’ясорубку без стерилізації на зиму. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і від насіння. Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку. Часник подрібнюємо ножем.

Овочеву масу ставимо на вогонь. Тушкуємо близько 30 хвилин. Потім додаємо майонез, томатну пасту і сіль. Продовжуємо тушкувати ще 30 хвилин.

За 5 хвилин до готовності, додаємо в ікру оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

Розливаємо готову кабачкову ікру по ошпаренным банкам. Закриваємо кришками, закутуємо ковдрою і чекаємо остигання. Після чого заготовки можна переміщати в прохолодне місце для зберігання.

Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з майонезом і часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві ПП рецепти з кабачків