Ікра з кабачків через м’ясорубку виходить ніжною і зручною у використанні. Її можна намазувати на хліб, додавати в інші холодні закуски або подавати як соус. Заготовити на зиму таке блюдо можна без стерилізації!
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – 250 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри через м’ясорубку без стерилізації на зиму. Кабачки промиваємо, очищаємо від шкірки і від насіння. Нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку. Часник подрібнюємо ножем.
Овочеву масу ставимо на вогонь. Тушкуємо близько 30 хвилин. Потім додаємо майонез, томатну пасту і сіль. Продовжуємо тушкувати ще 30 хвилин.
За 5 хвилин до готовності, додаємо в ікру оцет. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
Розливаємо готову кабачкову ікру по ошпаренным банкам. Закриваємо кришками, закутуємо ковдрою і чекаємо остигання. Після чого заготовки можна переміщати в прохолодне місце для зберігання.
Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на зиму Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з майонезом і часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві ПП рецепти з кабачків