Апетитна гостра кабачкова ікра – чудове доповнення до будь-якої м’ясної страви. Любителі пряної їжі можуть їсти таку ікру навіть із звичайним хлібом або картоплею. Приготована за цим рецептом ікра виходить дійсно пряної, запашної, гострою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 4 кг
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 8 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
  • Масло соняшникове – 0,5 склянки

Процес приготування:

Як приготувати гостру кабачкову ікру? Для початку потрібно промити кабачок і очищені зубчики часнику.

Кабачки очистіть і наріжте на дрібні кубики.

Далі подрібніть і додайте до кабачків часник, після чого додайте подрібнений гіркий перець.

Утрамбуйте суміш інгредієнтів в каструлі і поставте варитися на вогонь. Уваривайте овочі до м’якості кабачка.

Далі потрібно пюрировать суміш овочів в каструлі до однорідності за допомогою сита або блендера. Варіть овочеве пюре протягом години при повільному кипіння.

У каструлю, додайте олію, томатну пасту і сіль зі спеціями. Проваріть ще близько сорока хвилин, додайте оцет і розподіліть готову закуску по стерильним банках.

Приємного апетиту!

Кабачки на зиму Кабачкова ікра Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму