В даному рецепті вам пропонується приготувати кабачкову ікру дещо іншим способом. Всі овочі для ікри наріжемо невеликими кубиками і обсмажимо в сковорідці. Стерилізувати таку заготовку не треба.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 4 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Томатний соус – 1 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкову ікру кубиками, спочатку ретельно помийте і будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Зручно взяти пів-літрові банки. Кабачки добре помийте і зніміть з них шкірку, якщо вона щільна. Молоді кабачки чистити не треба. М’якоть кабачків наріжте на невеликі кубики.

Почистіть цибулю, моркву, солодкий перець і томати і також як і кабачки, наріжте на кубики.

У великій і глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло. По черзі кладіть у сковорідку спочатку цибулю, потім моркву, потім перець і останнім – кабачок. Обсмажуйте овочі по 5 хвилин кожний вид.

В кінці обсмажування покладіть овочі нарізані помідори і ікру, по своєму смаку посоліть і посипте перцем. Потушкуйте ікру на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

Потім покладіть в ікру томатну пасту і тушкуйте овочі ще 10 хвилин. У готову ікру додайте подрібнений часникодавку часник, налийте ложку бальзамічного оцту, перемішайте, потім на середньому вогні протягом 5 хвилин. Зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку. Готову ікру перекладіть з сковорідки в стерильні баночки і закатайте. Банки переверніть на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в ваше місце зберігання заготовок.

Їжте на здоров’я!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра кубиками Кабачкова ікра на сковороді Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму