В даному рецепті вам пропонується приготувати кабачкову ікру дещо іншим способом. Всі овочі для ікри наріжемо невеликими кубиками і обсмажимо в сковорідці. Стерилізувати таку заготовку не треба.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатний соус – 1 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкову ікру кубиками, спочатку ретельно помийте і будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки. Зручно взяти пів-літрові банки. Кабачки добре помийте і зніміть з них шкірку, якщо вона щільна. Молоді кабачки чистити не треба. М’якоть кабачків наріжте на невеликі кубики.
Почистіть цибулю, моркву, солодкий перець і томати і також як і кабачки, наріжте на кубики.
У великій і глибокій сковорідці розігрійте рослинне масло. По черзі кладіть у сковорідку спочатку цибулю, потім моркву, потім перець і останнім – кабачок. Обсмажуйте овочі по 5 хвилин кожний вид.
В кінці обсмажування покладіть овочі нарізані помідори і ікру, по своєму смаку посоліть і посипте перцем. Потушкуйте ікру на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
Потім покладіть в ікру томатну пасту і тушкуйте овочі ще 10 хвилин. У готову ікру додайте подрібнений часникодавку часник, налийте ложку бальзамічного оцту, перемішайте, потім на середньому вогні протягом 5 хвилин. Зніміть пробу і відкоригуйте по своєму смаку. Готову ікру перекладіть з сковорідки в стерильні баночки і закатайте. Банки переверніть на кришки, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть в ваше місце зберігання заготовок.
Їжте на здоров’я!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра кубиками Кабачкова ікра на сковороді Кабачкова ікра пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму