Соковита, ніжна ікра, смак якої знайомий нам з дитинства! Хоча таку ікру вже не зустрінеш на магазинних полицях, її досить просто приготувати вдома. І не біда, якщо у вас немає блендера, м’ясорубка відмінно впоратися із завданням! А гасіння зробить ікру однорідної і м’якою. Просто смакота!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Суміш перців – 2 ст. л.
  • Часник – 6 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати кабачкову ікру без блендера, кабачки миємо, зрізаємо з них шкірку, розрізаємо вздовж на 2 половинки і очищаємо від насіння.

Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на кілька частин.

Тепер пропускаємо всі овочі через м’ясорубку.

Перекладаємо овочеве пюре на сковороду і на невеликому вогні тушкуємо приблизно годину, поки рідина повністю не википить.

Розтираємо масу товкачкою до однорідного стану.

Потім додаємо спеції, сіль і цукор. І продовжуємо тушкувати півгодини.

Часник пропускаємо через прес. Додаємо його в ікру за 5 хв. до готовності.

Розкладаємо готову ікру в стерилізовані банки і закатуємо.

Приємного апетиту!

Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра через м'ясорубку Кабачкова ікра як в магазині Консервовані кабачки