Кабачкова ікра шматочками, приготована за цим рецептом, виходить особливо смачною. Секрет неймовірного смаку полягає в рівних пропорціях кабачка і помідорів. Кисло-солодка томатна нотка чудово доповнює ніжний смак кабачків. Поєднання кабачка з іншими інгредієнтами дозволяє приготувати дуже смачну ікру.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування кабачкової ікри шматочками в домашніх умовах смачний! На самому початку необхідно підготувати всі овочі. Ріпчасту цибулю очистіть і поріжте на дрібні шматочки.

Помідори промийте і наріжте невеликими кубиками. За бажанням, помідори можна очистити – для цього злегка надрізані томати слід опустити на кілька хвилин в окріп, після цього шкірка легко зніметься з м’якоті.

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Як варіант – очищену моркву можна порізати ножем у вигляді кубиків.

Кабачок промийте і наріжте кубиками. Якщо плоди молоді, то очищати їх немає необхідності.

Всі підготовлені овочі покласти в сковороду з високими бортами або в іншу підходящу ємність. Додаємо туди рослинне масло і тушкуємо овочі протягом 15 хвилин. Після цього приправляємо приготоване блюдо подрібненим часником, меленим перцем і сіллю. Все перемішуємо і продовжуємо готувати на мінімальному вогні приблизно 30 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо в овочі оцет і перемішуємо.

Кабачкову ікру по готовності відразу ж розкладаємо по стерилізованим заздалегідь банкам, закриваємо кришками і повністю охолодити при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. На зберігання, переміщаємо заготовку у прохолодне місце.

Кабачкова ікра шматочками готова!

Приємного вам апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві Страви з кабачків