Кабачкова ікра шматочками, приготована за цим рецептом, виходить особливо смачною. Секрет неймовірного смаку полягає в рівних пропорціях кабачка і помідорів. Кисло-солодка томатна нотка чудово доповнює ніжний смак кабачків. Поєднання кабачка з іншими інгредієнтами дозволяє приготувати дуже смачну ікру.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт приготування кабачкової ікри шматочками в домашніх умовах смачний! На самому початку необхідно підготувати всі овочі. Ріпчасту цибулю очистіть і поріжте на дрібні шматочки.
Помідори промийте і наріжте невеликими кубиками. За бажанням, помідори можна очистити – для цього злегка надрізані томати слід опустити на кілька хвилин в окріп, після цього шкірка легко зніметься з м’якоті.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Як варіант – очищену моркву можна порізати ножем у вигляді кубиків.
Кабачок промийте і наріжте кубиками. Якщо плоди молоді, то очищати їх немає необхідності.
Всі підготовлені овочі покласти в сковороду з високими бортами або в іншу підходящу ємність. Додаємо туди рослинне масло і тушкуємо овочі протягом 15 хвилин. Після цього приправляємо приготоване блюдо подрібненим часником, меленим перцем і сіллю. Все перемішуємо і продовжуємо готувати на мінімальному вогні приблизно 30 хвилин. За пару хвилин до готовності додаємо в овочі оцет і перемішуємо.
Кабачкову ікру по готовності відразу ж розкладаємо по стерилізованим заздалегідь банкам, закриваємо кришками і повністю охолодити при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. На зберігання, переміщаємо заготовку у прохолодне місце.
Кабачкова ікра шматочками готова!
Приємного вам апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві Страви з кабачків