А ви знали, що смачну кабачкову ікру можна приготувати в мультиварці? Чистимо і нарізаємо овочі, кладемо їх у чашу мультиварки, додаємо спеції, натискаємо кнопку і все! Через дві години наша ікра повністю готова! Давайте приступимо до приготування!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру шматочками в мультиварці на зиму легко! Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Моркву і цибулю чистимо, промиваємо.

Моркву нарізаємо тонкими скибочками, цибулю ріжемо навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.

Кабачки нарізаємо дрібними кубиками.

Овочі викладаємо в чашу мультиварки, посипаємо їх сіллю і залишаємо на 20-25 хвилин, щоб вони пустили сік. Після того, як овочі пустять сік, овочі додаємо олію, томатну пасту і цукор. Включаємо мультиварку на режим «Гасіння», встановлюємо час приготування 120 хвилин і закриваємо кришку мультиварки. Періодично не забуваємо відкривати кришку мультиварки і помішувати овочі. За 5-7 хвилин до кінця приготування в овочі додаємо червоний і чорний перець, перемішуємо і продовжуємо тушкувати. Після звукового сигналу кришку мультиварки не відкриваємо, даємо овочам настоятися 5-10 хвилин.

Готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник.

Гостра кабачкова ікра Дієтичні страви з кабачків Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш