А ви знали, що смачну кабачкову ікру можна приготувати в мультиварці? Чистимо і нарізаємо овочі, кладемо їх у чашу мультиварки, додаємо спеції, натискаємо кнопку і все! Через дві години наша ікра повністю готова! Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру шматочками в мультиварці на зиму легко! Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо від шкірки. Моркву і цибулю чистимо, промиваємо.
Моркву нарізаємо тонкими скибочками, цибулю ріжемо навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями.
Кабачки нарізаємо дрібними кубиками.
Овочі викладаємо в чашу мультиварки, посипаємо їх сіллю і залишаємо на 20-25 хвилин, щоб вони пустили сік. Після того, як овочі пустять сік, овочі додаємо олію, томатну пасту і цукор. Включаємо мультиварку на режим «Гасіння», встановлюємо час приготування 120 хвилин і закриваємо кришку мультиварки. Періодично не забуваємо відкривати кришку мультиварки і помішувати овочі. За 5-7 хвилин до кінця приготування в овочі додаємо червоний і чорний перець, перемішуємо і продовжуємо тушкувати. Після звукового сигналу кришку мультиварки не відкриваємо, даємо овочам настоятися 5-10 хвилин.
Готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник.
Гостра кабачкова ікра Дієтичні страви з кабачків Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра пальчики оближеш