Така популярна закуска, як кабачкова ікра, користується великою популярністю у всіх, хто народився в Радянському Союзі. Кожна господиня має свій ідеальний рецепт і користується ним. Найчастіше можна зустріти кабачкову ікру в подрібненому вигляді, а я хочу запропонувати рецепт кабачкової ікри шматочками.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Кабачки – 700 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 0.33 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру шматочками з томатною пастою. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою і дрібно наріжте. Каструлю з товстим дном, поставте на середній вогонь і налийте рослинне масло. Викладіть подрібнену ріпчасту цибулю і часник. Обсмажте до прозорості.

Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись великою теркою, натріть очищену моркву. Потім додайте її до смаженій репчатому цибулі і часнику. Періодично помішуючи, готуйте близько 5 хвилин.

Вимийте кабачки очистіть від шкірки, серцевини і насіння. Наріжте середнім кубиком і відправте до обсмаженою овочам. Молоді кабачки чистити не треба. Додайте цукор, сіль, мелений чорний перець, томатну пасту і лавровий лист, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Додати столовий оцет. Перемішайте і відразу зніміть з вогню. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра шматочками Кабачкова ікра як в магазині Салат з кабачків з часником на зиму