Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт приготування кабачкової ікри. Весь процес підготовки овочів займає не більше півгодини, після чого овочі запікаються в духовій шафі, а потім пюрируются заглибним блендером. Завдяки запікання в духовці овочі зберігають свої корисні властивості і смакові якості, тому наша ікра виходить дуже смачною та максимально корисною.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Морква (велика) – 1 шт.
  • Кабачки – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати кабачкову ікру запечену в духовці на зиму? Для початку підготуємо всі овочі: цибулю і часник чистимо і промиваємо. Кабачки промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо шкірку (якщо кабачок молодий – не видаляємо насіння). Моркву чистимо й промиваємо, помідори промиваємо. Болгарський перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і чистимо його від насіння.

Всі овочі, чергуючи, кладемо в пакет для запікання, додаємо сіль, перець, цукровий пісок і струшуємо пакет, щоб спеції, олія та овочі перемішалися. Пакет укладаємо у форму для випікання, за допомогою зубочистки в пакеті робимо 2-3 проколу, щоб в процесі приготування з пакету виходив пар. Ставимо овочі запікати в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Готові овочі виймаємо з духовки, акуратно відкриваємо пакет, щоб не обпектися парою, і викладаємо їх у каструлю.

Бульйон, який утворився в пакеті з овочами, акуратно перелити в миску, він може нам знадобитися.

Трохи остиглі овочі пюрируем за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції. Якщо вам здається, що маса надто густа, можете додати в неї пару ложок овочевого бульйону.

викладаємо Готову ікру в чисті простерилізовані банки, щільно закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо ікру на зберігання в холодильник.

Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра з помідорами Консервовані кабачки Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви