найпопулярнішим серед кабачкового заготовок є рецепт приготування кабачкової ікри з запіканням овочів в духовці. При запіканні з овочів йде рідина, і ікра в результаті буде густа і більш насичена за смаком. Та й у господині економиться час, адже не треба стояти біля плити. Для приготування смачної ікри візьміть кабачки, зрілі помідори і перці.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 1 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 2 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Часник – 1 головка
- Паприка мелена – 10 гр.
- Куркума – 5 гр.
- Масло оливкове – 40 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати кабачкову ікру в духовці на зиму, всі овочі для приготування ікри почистіть, добре вимийте і витріть рушником насухо. Потім їх наріжте на невеликі шматочки приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно запеклися.
Змастіть маслом велике деко з високими бортиками і рівним шаром викладіть на нього шматочки овочів. Потім полийте оливковою олією і рукою перемішайте, щоб всі шматочки були покриті олією. Укладіть помідори зрізом догори, щоб не витік сік при запіканні.
Запечіть овочі в духовці, розігрітій до 200°С протягом 40 хвилин. Поки овочі запікаються, будь-яким способом стерилізуйте банки і кришки.
Запечені овочі перекладіть в інший посуд, додайте за смаком цукор і сіль і подрібніть їх за допомогою заглибного блендера, хоча подрібнити в пюре можете будь-яким іншим способом.
Потім ікру насипте вказане в рецепті кількість меленої паприки і куркуми і поваріть ікру протягом 3-5 хвилин на невеликому вогні.
Гарячу кабачкову ікру розкладіть по стерильним баночках і герметично закупорьте їх. Якщо передбачається зберігання кабачкової ікри в квартирі, то стерилізуйте її за загальними правилами. Баночки остудіть і перенесіть в місце зберігання заготовок.
Їжте на здоров’я!
Кабачки для схуднення Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в духовці Кабачкова ікра з перцем Салат з помідорів, перцю і моркви