Кабачкову ікру мало хто зараз купує в магазині, багато хто все ж краще поставити на зиму баночку-другу ікри самостійно в сезон кабачків. Такий продукт відрізняється натуральністю і малою кількістю зайвих жирів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Кабачки – 4 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру в мультиварці на зиму без оцту? Почистити моркву і цибулю, помити. Моркву порізати тонкими кружечками, цибулю нарізати півкільцями.
Якщо кабачки молоді, з них можна не прибирати шкірку, а якщо шкірка вже щільна, її краще зрізати. Вибрати з кабачків м’яку білу частину разом з насінням. Порізати кубиками кабачки.
З’єднати в чашу мультиварки всі овочі, присипати їх сіллю. Залишити чашу на столі постояти 20 хвилин, за цей час овочі пустять сік. Після цього потрібно додати рослинне масло, покласти цукровий пісок і томатну пасту. Мультиварку встановити в режим «Гасіння», закрити кришку. Тушкувати овочі 2 години. Час від часу кришку потрібно піднімати і раз в 15 хв. помішувати масу. Кабачки дадуть багато рідини, яка не дасть овочів пригорати. Спробувати суміш на цукор і сіль, всипати перець. Якщо після закінчення 2 годин рідини все ще буде занадто багато, тушкувати ікру ще 10 хвилин з відкритою кришкою, сік повинен випаровуватися. Потім у гарячому вигляді відразу ж подрібнити масу заглибним блендером в чашу мультиварки. Пюре з овочів знову встановити в чаші в каструлю і варити близько 5 хв. на програмі «Гасіння».
Гарячу кабачкову ікру розкласти по підготовленим стерильним банкам і закрити прокип’яченими кришками. Дати банкам охолонути, загорнувши їх у плед, догори дном, після чого поставити на зберігання в прохолодне затемнене місце.
Приємного апетиту!
Кабачки в мультиварці Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра з цибулею Кабачкова ікра як в дитинстві Консервовані кабачки Страви з кабачків