Ікра з кабачків – універсальна і смачна закуска для вашого столу. Приготування в скороварці зробить її ще більш апетитною і ароматною.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 6 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 гр.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру в скороварці. Кабачки ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і при необхідності від насіння. Потім подрібнюємо за допомогою терки або блендера і обсмажуємо 10-15 хвилин.

морква також пропускаємо через дрібну тертку і обсмажуємо 5-7 хвилин.

Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до прозорості і з’єднуємо з кабачком і морквою.

Овочеве пюре перекладаємо в скороварку. Додаємо сіль, цукор, перець за смаком, томатну пасту і рослинне масло. Готуємо 1 годину.

Через годину відкриваємо кришку скороварки. Додаємо в блюдо подрібнений часник і лавровий лист. Знову закриваємо кришкою і продовжуємо готувати 10 хвилин.

Після чого кабачкова ікра готова. Можна розподілити по банкам. Подавати до столу слід в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в мультиварці Кабачки для схуднення Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в мультиварці Кабачкова ікра з морквою