Ікра з кабачків – універсальна і смачна закуска для вашого столу. Приготування в скороварці зробить її ще більш апетитною і ароматною.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – 6 ст. л.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру в скороварці. Кабачки ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і при необхідності від насіння. Потім подрібнюємо за допомогою терки або блендера і обсмажуємо 10-15 хвилин.
морква також пропускаємо через дрібну тертку і обсмажуємо 5-7 хвилин.
Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до прозорості і з’єднуємо з кабачком і морквою.
Овочеве пюре перекладаємо в скороварку. Додаємо сіль, цукор, перець за смаком, томатну пасту і рослинне масло. Готуємо 1 годину.
Через годину відкриваємо кришку скороварки. Додаємо в блюдо подрібнений часник і лавровий лист. Знову закриваємо кришкою і продовжуємо готувати 10 хвилин.
Після чого кабачкова ікра готова. Можна розподілити по банкам. Подавати до столу слід в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в мультиварці Кабачки для схуднення Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в мультиварці Кабачкова ікра з морквою