Рецепт приготування кабачкової ікри з майонезом і краснодарським соусом відрізняється від традиційних рецептів. Краснодарський соус, приготовлений на основі томатного і яблучного пюре з прянощами, робить ікру гоструватої і з пікантним ароматом, а майонез надає страві особливі смакові нотки. За цим рецептом ви можете швидко приготувати ікру до обіду або вечері і законсервувати на зиму.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Майонез – 250 мл
- Краснодарський соус – 250 мл
- Часник – 10 зуб.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 100 мл
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець червоний мелений – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кабачкову ікру з майонезом і краснодарським соусом? Кабачки, помийте, обсушіть серветкою, очистіть від шкірки і видаліть внутрішню м’якоть з насінням. Потім поріжте кабачки на середні шматочки.
Почистіть від лушпиння зубки часнику.
Кабачки і часник перекрутіть на м’ясорубці з середньою ґратами.
Отриману овочеву масу перекладіть в спеціальну каструлю для тушкування.
Потім покладіть до неї вказане в рецепті кількість краснодарського соусу, майонезу, олії, солі, цукру та гострого перцю. Дерев’яною ложкою все добре розмішайте.
Каструлю з ікрою поставте на плиту і на середньому вогні доведіть масу до кипіння.
Потім тушкуйте ікру на маленькому вогні протягом 2,5 годин, не закриваючи каструлю кришкою. Періодично ікру помішуйте.
До кінця гасіння налийте в ікру оцет, перемішайте і вимкніть вогонь.
Приготовану ікру розкладіть в стерильні баночки і закупорьте прокип’яченими кришками.
Банки переверніть догори дном, накрийте теплим покривалом і після охолодження перенесіть на зберігання. Цю ікру можете подати до різних страв або їсти просто з скибочкою хліба.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з майонезом і часником Кабачкова ікра як в дитинстві