Приготування ікри з кабачків з томатною пастою виправдано тим, що томатна паста не розріджує консистенцію закуски, на відміну від подрібнених помідорів. Майонез надає ікрі легкі вершкові нотки.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 3 кг
- Майонез – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Томатна паста – 250 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 1 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачкової ікри з майонезом і томатною пастою. Овочі помити, дати потрібну кількість.
з кабачків Зняти шкірку, видалити насіння і м’якоть. Порізати невеликими шматочками.
Цибулю порізати кубиками, додати до кабачків і подрібнити все в блендері.
овочеву масу Перекласти в каструлю з товстим дном, встановити на вогонь і варити півгодини. Покласти в овочеву масу томатну пасту, майонез, всипати сіль та цукровий пісок. Перемішати і варити на слабкому вогні після закипання ще півгодини, перемішуючи.
Покласти перець, натертий на дрібній тертці часник і лавровий лист.
Проварити ікру ще 30 хв., додати соняшникову олію і оцет.
Знову пробити ікру блендером, подрібнюючи до повної однорідності. Довести закуску до кипіння.
Розлити заготовку по простерилизованным банкам, закатати. Перевернути догори дном і дати охолонути, замотавши в ковдру.
Зберігати кабачкову ікру з майонезом і томатною пастою в холодильнику або льосі 1 рік.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Заготовки з кабачків на зиму Кабачки в каструлі Кабачки на зиму Кабачкова ікра без моркви Кабачкова ікра з майонезом Кабачкова ікра з часником