Пропоную приготувати кабачкову ікру з майонезом. Таким рецептом користувалися в часи СРСР. Кабачкова ікра може бути приготована шматочками або в подрібненому вигляді, тут вже справа смаку. Кабачкову ікру по цьому рецепту смачно подавати зі свіжим білим батоном до солодкого чаю.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Кабачки (очищені) – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- Майонез – 250 гр.
- Томатна паста – 300 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з майонезом як в СРСР? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для кабачкової ікри. Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням і наріжте на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте на кілька частин.
Очищені овочі пропустіть через м’ясорубку. Викладіть в металевий посуд з товстим дном. Додайте необхідну кількість майонезу, томатної пасти та олії. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть кабачкову ікру близько 45 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і меленого чорного перцю і лавровий лист. Перемішайте і готуйте ще приблизно 1 годину. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.
Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з ікрою догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Кабачки з майонезом на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра без оцту Кабачкова ікра з майонезом і томатною пастою Кабачкова ікра на зиму