Пропонуємо вам найпростіший рецепт смачної кабачкової ікри. Він включає в себе кабачок, цибулю, помідори та моркву, які ідеально поєднуються між собою за смаковими якостями. Доповнюємо смак спеціями, тушкуємо овочі трохи більше години і пюрируем за допомогою блендера. Через 2-2,5 години ви вже можете насолоджуватися приголомшливим смаком кабачкової ікри. Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Морква – 300 гр.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Масло рослинне – 150 мл
- Сіль – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з помідорами з допомогою блендера? Для приготування ікри ми взяли стиглий кабачок, тому чистимо його від шкірки і насіння. Якщо у вас кабачки молоденькі – їх можна використовувати цілком з шкіркою. Нарізаємо кабачки невеликими кубиками.
Моркву чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями.
Цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо невеликими шматочками довільної форми.
Помідори промиваємо, розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо плодоніжки. Потім помідори нарізаємо кубиками.
У велику каструлю з товстим дном додаємо рослинне масло, ставимо на вогонь і викладаємо в неї цибулю. Обсмажуємо його до прозорості.
Потім до цибулі додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо 5-7 хвилин, періодично помішуючи.
Далі до цибулі і моркви додаємо помідори і кабачки, перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо овочі тушкуватися на середньому вогні 20 хвилин.
Коли овочі пустили сік, додаємо рослинне масло, сіль, перець і цукор, перемішуємо всі інгредієнти, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і залишаємо овочі тушкуватися на 50-60 хвилин, періодично помішуємо.
Після того, як овочі стали м’якими, знімаємо їх з вогню, даємо трохи охолонути і пробиваємо заглибним блендером в однорідну пюреобразную масу.
Після чого відправляємо їх назад в каструлю і кип’ятити на повільному вогні протягом 25-30 хвилин, при цьому не забуваємо часто помішувати, щоб вони не пригорали до дна каструлі.
Готову гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Потім банки з ікрою прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце. Трохи ікри ми залишили для дегустації. Беремо шматочок свіжого хрусткого багета і насолоджуємося! Приємного апетиту!
Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Консервовані кабачки Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Страви з кабачків