Всім відомий апетитний салат «Лечо» легко приготувати з кабачків і закатати на зиму. Ця закуска буде легкою, не надто гострою і досить простий у приготуванні. Помідори дадуть апетитний сік, який вдало доповнить кабачки в банку. Спробуйте!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,3 кг
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Сіль – 10 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 1 головка

Процес приготування:

Готувати лечо з кабачків з помідорами легко! Візьміть стиглі кабачки і добре промийте їх. Після цього очистіть плоди від шкірки за допомогою ножа або овочечистки.

Середину з кабачків ви можете легко видалити за допомогою столової ложки, а якщо берете зовсім молоді кабачки, то видаляти з них середину немає необхідності.

Промийте перці, очистіть цибулю і часник. Гіркий перець з часником, дрібно порубаєте або збийте за допомогою блендера.

Томати з болгарським перцем наріжте і додайте до подрібненим перцю і часнику, додайте нарізану цибулю і збийте до стану однорідного пюре. На плиту в цей же час відправте велику каструлю з трьома літрами чистої води, додайте сіль і доведіть воду до кипіння. Стерилізуйте Банки разом з кришками.

Кабачки наріжте на великі шматки і за допомогою шумівки опустіть в киплячу воду на пару хвилин. Потім вийміть кабачки з окропу і покладіть в стерильні банки.

Додайте в овочеве пюре сіль, цукровий пісок, а також спеції. Можете взяти лавровий лист, перець-горошок, гвоздику, сушені трави. Змішайте всі і відправте в каструлі на вогонь і кип’ятіть протягом п’яти хвилин.

Кипляче овочеве пюре влийте в баночки з кабачками, щоб вона доходила приблизно до плічок банок. Накрийте банки кришками і відправте їх в каструлю для пастеризації. Для цього устелите каструлю рушником, поставте банки і влийте гарячу воду по плечики банок. Коли вода в каструлі закипить, пастеризують банки 15-20 хвилин. Після цього закрийте банки стерильними гвинтовими кришками або загорніть за допомогою закаточной машинки.

Переверніть банки з заготівлею догори дригом до повного охолодження і приберіть на зберігання в прохолодне місце, де температура не перевищує 12 градусів. Якщо хочете спростити зберігання, то додайте по одній столовій ложці 9%-го оцту на кожні 700-800 мл

Готові банки з лечо добре зберігаються і виглядають дуже яскраво і апетитно. Така закуска чудово підходить до будь-яких страв з м’яса і картоплі.

Кабачки на зиму Лечо Лечо з кабачків і помідорів Салат з кабачків і помідорів на зиму Салат з кабачків, помідорів і цибулі на зиму Салат з перцю і часнику на зиму Салат з помідорів, перцю і часнику на зиму Салати без оцту на зиму