Хочу порекомендувати рецепт ніжною консистенцією кабачкової ікри з помідорами і майонезом. Таку кабачкову ікру я часто використовую для приготування бутербродів, намазати її на скибочки чорного хліба або свіжого хрусткого багета.
Інгредієнти: на 1 л.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кабачки – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати кабачкову ікру з помідорами і майонезом легко! Ретельно морква вимийте і очистіть її за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте середнім кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком.
Підготовлені овочі викладіть у посуд з товстим дном, додайте невелику кількість рослинної олії і обсмажте до розм’якшення.
Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.
Очищені кабачки нарізати середнім кубиком і відправте до обсмаженою овочам, добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 10-15 хвилин.
Добре вимийте помідори і помістіть їх у заздалегідь підготовлений окріп буквально на хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку.
Очищені помідори наріжте дрібним кубиком і відправте до решти інгредієнтів. Тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішайте, влийте столовий оцет і додайте необхідну кількість майонезу.
Добре вимийте улюблену зелень, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, пропустіть через прес.
Викладіть подрібнений часник і зелень в ємність до кабачкової ікри. Перемішайте і варіть ще 5-7 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних уподобань.
Кабачкову ікру зніміть з вогню і подрібніть за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Кабачкову ікру знову поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зніміть з вогню.
Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки в каструлі Кабачки з помідорами Кабачки на зиму Кабачкова ікра з часником Салат з кабачків з часником на зиму