Хочу порекомендувати рецепт ніжною консистенцією кабачкової ікри з помідорами і майонезом. Таку кабачкову ікру я часто використовую для приготування бутербродів, намазати її на скибочки чорного хліба або свіжого хрусткого багета.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кабачки – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати кабачкову ікру з помідорами і майонезом легко! Ретельно морква вимийте і очистіть її за допомогою овочечистки. Очищену моркву наріжте середнім кубиком.

Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком.

Підготовлені овочі викладіть у посуд з товстим дном, додайте невелику кількість рослинної олії і обсмажте до розм’якшення.

Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням.

Очищені кабачки нарізати середнім кубиком і відправте до обсмаженою овочам, добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте приблизно 10-15 хвилин.

Добре вимийте помідори і помістіть їх у заздалегідь підготовлений окріп буквально на хвилину, потім перемістіть його в холодну воду, акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку.

Очищені помідори наріжте дрібним кубиком і відправте до решти інгредієнтів. Тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, чорного меленого перцю і солі. Ретельно перемішайте, влийте столовий оцет і додайте необхідну кількість майонезу.

Добре вимийте улюблену зелень, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем.

Часник очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, пропустіть через прес.

Викладіть подрібнений часник і зелень в ємність до кабачкової ікри. Перемішайте і варіть ще 5-7 хвилин. Кількість часнику регулюйте в залежності від власних уподобань.

Кабачкову ікру зніміть з вогню і подрібніть за допомогою заглибного блендера до однорідної консистенції. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх на водяній бані, в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.

Кабачкову ікру знову поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зніміть з вогню.

Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам. Закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачки в каструлі Кабачки з помідорами Кабачки на зиму Кабачкова ікра з часником Салат з кабачків з часником на зиму