Кабачкова ікра з томатною пастою і часником – досить бюджетна закуска, а яка смачна, просто не передати словами. Така заготовка не залишить вас голодними. Кабачкова ікра – відмінний варіант для перекусу. Для приготування зимової заготівлі у кожної господині є свій фірмовий рецепт.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 500 гр.
  • Вода – 500 мл
  • Томатна паста – 150 гр.
  • Часник – 1 головка
  • Масло рослинне – 25 мл
  • Оцет столовий 9% – 25 мл
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 35 гр.
  • Сіль – 20 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру з томатною пастою і часником. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачної заготовки.

насамперед ретельно морква вимийте, обсушіть її і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Очищену моркву наріжте середніми за розміром шматочками.

Підготовлену моркву викладіть в глибоку каструлю і залийте водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть морква приблизно 30 хвилин.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою.

Очищений ріпчасту цибулю наріжте на кілька великих частин.

Потім ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.

Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Після чого наріжте очищені кабачки кубиками середнього розміру.

Підготовлені кабачки і цибулю викладіть в каструлю до моркви, при необхідності додайте трохи води і готуйте ще 15 хвилин.

Готові овочі зніміть з вогню.

Обережно подрібніть за допомогою заглибного блендера. Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і меленого червоного перцю.

Потім додайте томатну пасту і рослинне масло.

Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи. Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додайте столовий оцет. Перемішайте і варіть ще 5 хвилин.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном.

Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві Салат з кабачків з часником на зиму