Кабачкова ікра з томатною пастою і часником – досить бюджетна закуска, а яка смачна, просто не передати словами. Така заготовка не залишить вас голодними. Кабачкова ікра – відмінний варіант для перекусу. Для приготування зимової заготівлі у кожної господині є свій фірмовий рецепт.
Інгредієнти: на 3 л.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Кабачки – 3 кг
- Морква – 500 гр.
- Вода – 500 мл
- Томатна паста – 150 гр.
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 25 мл
- Оцет столовий 9% – 25 мл
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 35 гр.
- Сіль – 20 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачкову ікру з томатною пастою і часником. Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування смачної заготовки.
насамперед ретельно морква вимийте, обсушіть її і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Очищену моркву наріжте середніми за розміром шматочками.
Підготовлену моркву викладіть в глибоку каструлю і залийте водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть морква приблизно 30 хвилин.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під проточною водою.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте на кілька великих частин.
Потім ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки.
Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Після чого наріжте очищені кабачки кубиками середнього розміру.
Підготовлені кабачки і цибулю викладіть в каструлю до моркви, при необхідності додайте трохи води і готуйте ще 15 хвилин.
Готові овочі зніміть з вогню.
Обережно подрібніть за допомогою заглибного блендера. Викладіть в металевий посуд з товстим дном, в якій будете готувати кабачкову ікру.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, кухонної солі і меленого червоного перцю.
Потім додайте томатну пасту і рослинне масло.
Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи. Часник очистіть від лушпиння і промийте, потім пропустіть через прес. Викладіть подрібнений часник в ємність до кабачкової ікри, додайте столовий оцет. Перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Переверніть банки з ікрою догори дном.
Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин, закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачкова ікра без стерилізації на зиму Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з томатною пастою Кабачкова ікра з часником Кабачкова ікра класична Кабачкова ікра як в дитинстві Салат з кабачків з часником на зиму