Хочу з вами поділитися простим рецептом кабачкової ікри з томатною пастою, який не забере у вас багато часу і результат буде чудовий. Адже завжди хочеться заготовити овочі на зиму у великій кількості, і зробити процес приготування простим і неутомливим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Морква – 250 гр.
- Кабачки – 2,5 кг
- Томатна паста – 5 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 80 мл
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачкової ікри з томатною пастою як в магазині? Підготуйте всі необхідні інгредієнти для смачної закуски.
насамперед підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин. Я стерилизую банки разом з кришками в духовій шафі при температурі 100 градусів.
Ретельно вимийте кабачки, обсушіть їх і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Скориставшись столовою ложкою вийміть серцевину з насінням. Очищений кабачок наріжте півкільцями. Деко застелити пекарської папером і викладіть підготовлені кабачки. Помістіть в розігріту духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Приблизно через 20 хвилин, акуратно відкрийте духовку і переверніть кабачки на другу сторону. Закрийте духовку і готуйте ще 10 хвилин.
Запечені кабачки викладіть в металеву ємність з товстим дном і накрийте кришкою.
Якщо всі кабачки не вмістилися в духовку, таким же чином запікайте другу партію, а потім складіть у ємність до інших кабачків.
морква Вимийте, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, нарізати середнім кубиком. Глибоку сковороду поставте на вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла. Викладіть цибулю і моркву. Готуйте під кришкою до м’якості, додайте томатну пасту, кухонну сіль та цукровий пісок.
Коли кабачки охолонуть, злийте з них рідина.
Обсмажені овочі додайте в ємність до кабачків. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи. Після чого зменшіть вогонь і варіть кабачкову ікру приблизно 10-15 хвилин. За смаком додайте чорний мелений перець і ретельно перемішайте.
Ретельно промийте улюблену зелень, струсіть зайву вологу і подрібніть її гострим ножем. Додайте в кабачкову ікру.
Кабачкову ікру зніміть з вогню і подрібніть до однорідної консистенції з допомогою заглибного блендера.
Гарячу кабачкову ікру акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Помістіть банки з кабачковою ікрою в духовку на 10 хвилин при температурі 100 градусів. Потім вимкніть духовку і залиште банки з ікрою ще на 30 хвилин.
Акуратно вийміть банки з кабачковою ікрою з духовки і переверніть їх догори дном. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на добу, закутавши теплою ковдрою.
Потім переверніть охолоджені банки з кабачковою ікрою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання. Подавайте кабачкову ікру, виклавши в невелику піалу.
Кабачкова ікра чудово поєднується з хлібом або батоном.
Приємного апетиту!
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без обжарювання Кабачкова ікра пальчики оближеш Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині