Коли видався хороший урожай кабачків, в голову приходять різні варіанти їх приготування. Сьогодні ми приготуємо кабачки, фаршировані м’ясним фаршем. В цьому блюді поєднується м’ясо і гарнір, нам не доводиться ламати голову і витрачати час на приготування двох страв. Отже, нападів до приготування!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Рис білий – 300 гр.
  • Томатний соус – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Майоран – 0.25 ч. л.
  • Коріандр – 0.25 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Бульйон – 200 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Кріп – 3 гілки
  • Чабер – 2 гілки
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачки фаршировані м’ясом. Рис кілька разів промиваємо в проточній воді, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності. Знімаємо з вогню й даємо охолонути. Кабачок промиваємо, відрізуємо плодоніжки, розрізаємо навпіл і за допомогою ложки чистимо кабачок від серцевини.

Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до золотистого кольору.

Готуємо начинку: м’ясний фарш змішати з вареним рисом, обсмаженою цибулею, томатним соусом, спеціями і сіллю. Добре перемішуємо до однорідної консистенції.

Викладаємо фарш в обидві половинки кабачка, трохи утрамбовувавши, укладаємо кабачок в форму для запікання, зверху кладемо чабер. Наливаємо в форму бульйон, додаємо лавровий лист і вкриваємо форму фольгою, загортаючи її по краях.

Ставимо форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Після закінчення зазначеного часу знімаємо з форми фольгу, посипаємо кабачки натертим на дрібній тертці сиром і ставимо в духовку ще на 10-15 хвилин випікатися при температурі 200 градусів.

Коли сир на кабачках розплавився і покрився золотистою скоринкою – кабачки готові. Виймаємо їх з духовки і посипаємо свіжою рубаною зеленню.

Даємо кабачків трохи охолонути і в теплому вигляді подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Дієтичні страви з кабачків Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки з м'ясом Кабачки з фаршем ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків