Це легке і ситне блюдо сподобається навіть тим, хто недолюблює кабачки. По-перше, вигляд у фаршированих кабачків дуже привабливий. По-друге, нейтральний смак овоча вдало доповнюється рисом, пасерованими цибулею та морквою. Фарш у складі начинки дає ситність і інтенсивність смаку. А підлива робить страву соковитим і ніжним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • білий Рис (відварений до напівготовності) – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачки, фаршировані рисом. Кабачки промиваємо, зрізаємо кінчики. Якщо кабачки зрілі, і шкірка щільна, її обов’язково зрізаємо. Нарізаємо кабачки відрізками довжиною по чотири-п’ять сантиметрів. За допомогою чайної ложки виймаємо м’якоть. Для створення денця знизу відрізка залишаємо шар м’якоті.

Для приготування начинки змішуємо в окремій мисці попередньо відварений до напівготовності рис і фарш. Склад фаршу може бути будь-який: курка, свинина, яловичина або суміш видів м’яса. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Приготовану начинку укладаємо щільно в «стаканчики» з кабачка.

Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо: цибулю нарізаємо ножем на дрібні кубики, а моркву натираємо на крупній тертці. На широкій сковороді розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього лук. Обсмажуємо його на середній температурі протягом пари хвилин додаємо натерту моркву, перемішуємо і готуємо ще пару хвилин. У сковороду поверх засмажки ставимо фаршировані кабачки. Додаємо в сковороду томатну пасту, посипаємо сіллю за смаком і заливаємо водою так, щоб кабачки були наполовину нею покриті. Закриваємо кришкою і тушкуємо протягом сорока хвилин, поки кабачки не стануть повністю м’якими.

Гарячі кабачки розкладаємо по порційних тарілках, додаємо підливку і посипаємо свіжою зеленню. Подавати рекомендується в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки для схуднення Кабачки з фаршем на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на сковороді швидко і смачно Кабачки на сніданок Страви з кабачків