Смак запечених на мангалі кабачків основним чином визначає маринад. Кабачок або маринується, або подається з соусом. У даному рецепті вам пропонується замаринувати кабачки в соєвому соусі перед запіканням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки (молоді) – 4 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Соєвий соус – 100 мл
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт кабачків на мангалі в соєвому соусі простий у приготуванні! В окремий посуд налийте в рівних кількостях соєвий соус і рослинне масло. Додайте подрібнений часник. Його можна і трохи обсмажити, але зі свіжим часником смак кабачків буде більш делікатним. Все добре перемішайте віночком.
Добре промийте під проточною водою кабачки, відріжте хвостики і кабачки насухо протріть рушником. Потім наріжте їх на поздовжні шматочки товщиною до 1,5 див.
Нарізані кабачки складіть в окремий посуд або пакет, по своєму смаку посоліть, поперчіть, залийте приготовленим соусом і добре перемішайте. Закрийте посуд. Залиште кабачки для маринування в соусі на 1 годину. За цей час підготуйте до роботи мангал.
Потім змастіть шматочки кабачків з одного боку маслом і викладіть на решітку мангалу.
Смажте кабачки на одній стороні протягом 4-5 хвилин. Пам’ятайте, що цей овоч краще недосмажити, ніж пересмажити.
Запечені на мангалі кабачки в соєвому соусі гарячими перекладіть на блюдо і відразу подайте до столу. Декоруйте страву за своїм смаком.
Потім переверніть кабачки на іншу сторону і намажте її маслом за допомогою пензлика.
Обсмажте кабачки на іншій стороні також протягом 4-5 хвилин.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Кабачки на мангалі