Смак запечених на мангалі кабачків основним чином визначає маринад. Кабачок або маринується, або подається з соусом. У даному рецепті вам пропонується замаринувати кабачки в соєвому соусі перед запіканням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки (молоді) – 4 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Часник – 4 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт кабачків на мангалі в соєвому соусі простий у приготуванні! В окремий посуд налийте в рівних кількостях соєвий соус і рослинне масло. Додайте подрібнений часник. Його можна і трохи обсмажити, але зі свіжим часником смак кабачків буде більш делікатним. Все добре перемішайте віночком.

Добре промийте під проточною водою кабачки, відріжте хвостики і кабачки насухо протріть рушником. Потім наріжте їх на поздовжні шматочки товщиною до 1,5 див.

Нарізані кабачки складіть в окремий посуд або пакет, по своєму смаку посоліть, поперчіть, залийте приготовленим соусом і добре перемішайте. Закрийте посуд. Залиште кабачки для маринування в соусі на 1 годину. За цей час підготуйте до роботи мангал.

Потім змастіть шматочки кабачків з одного боку маслом і викладіть на решітку мангалу.

Смажте кабачки на одній стороні протягом 4-5 хвилин. Пам’ятайте, що цей овоч краще недосмажити, ніж пересмажити.

Запечені на мангалі кабачки в соєвому соусі гарячими перекладіть на блюдо і відразу подайте до столу. Декоруйте страву за своїм смаком.

Потім переверніть кабачки на іншу сторону і намажте її маслом за допомогою пензлика.

Обсмажте кабачки на іншій стороні також протягом 4-5 хвилин.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки на грилі Кабачки на мангалі