Дивовижне блюдо корейської кухні, яке обов’язково потрібно заготовити на зиму. Якщо ви не любите пікантні закачування, то спробуйте рецепт без використання перцю. Смак виходить дуже ніжним і соковитим. Ласощі!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки – 3 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Часник – 2 головки
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 2 ст. л.
- Приправа для корейської моркви – за смаком
- Масло соняшникове – 120 мл
Процес приготування:
Як почати готувати кабачки по-корейськи на зиму без болгарського перцю? Відразу підготуємо банки. Для цього ставимо їх у духовку, нагріємо її до 120 градусів і витримуємо банки протягом 15 хв. А для кришок закипятим воду і проваримо їх 5 хв.
Якщо у вас зрілі кабачки, то краще зрізати шкірку. З молодих шкірку можна не зрізати.
кабачки Розрізаємо на половинки і вичищаємо насіння.
Далі нам знадобитися спеціальна корейська терка, натираємо на ній кабачки. Складаємо їх в глибоку ємність.
Таким образам подрібнюємо почищену моркву.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.
Часник дрібно кришимо ножем.
Змішуємо всі овочі і посипаємо цукром і сіллю, а також масло і оцет.
Перемішуємо і залишаємо просочитися на 30 хв. Розкладаємо по банках так, щоб зверху залишалося 2 див. Прикриваємо їх кришками і ставимо банки в каструлю, заливаємо в неї воду і стерилізуємо банки 20 хв. (пів-літрові) або ж 40 хв. (на 1 літр).
Закочує банки і залишаємо в кімнатній температурі за повного остигання.
Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки як грузді Консервовані кабачки Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму