Що може бути простіше приготування кабачків в духовці? Для цього не потрібно багато часу та спеціальних умінь. Кабачки з яйцем – це легке і низькокалорійне блюдо, яке стане корисним вечерею для всієї родини. Ніжні овочі під сирною скоринкою припадуть до смаку кожному.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 3 шт.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачки в духовці з яйцем. Розігріваємо духовку до температури 190 градусів. Ретельно промиваємо кабачки, потім нарізаємо невеликими кубиками. Для зручності спочатку можна порізати кабачки кружечками, а вже потім кубиками.

Поміщаємо нарізані кубиками кабачки в форму для запікання і поливаємо їх рослинною олією.

В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, додаємо до них сіль і мелений перець. Все збиваємо.

Після цього підготовленої яєчної сумішшю заливаємо кабачки.

Натираємо сир і посипаємо їм зверху кабачки. Ставимо овочі в розігріту духовку на 35-40 хвилин.

Готову страву подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням використовуйте різні добавки – сметану, майонез та інші.

Приємного вам апетиту!

Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з яйцем Страви з кабачків