Що може бути простіше приготування кабачків в духовці? Для цього не потрібно багато часу та спеціальних умінь. Кабачки з яйцем – це легке і низькокалорійне блюдо, яке стане корисним вечерею для всієї родини. Ніжні овочі під сирною скоринкою припадуть до смаку кожному.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 3 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати кабачки в духовці з яйцем. Розігріваємо духовку до температури 190 градусів. Ретельно промиваємо кабачки, потім нарізаємо невеликими кубиками. Для зручності спочатку можна порізати кабачки кружечками, а вже потім кубиками.
Поміщаємо нарізані кубиками кабачки в форму для запікання і поливаємо їх рослинною олією.
В окрему ємність вбиваємо курячі яйця, додаємо до них сіль і мелений перець. Все збиваємо.
Після цього підготовленої яєчної сумішшю заливаємо кабачки.
Натираємо сир і посипаємо їм зверху кабачки. Ставимо овочі в розігріту духовку на 35-40 хвилин.
Готову страву подаємо до столу в гарячому вигляді. За бажанням використовуйте різні добавки – сметану, майонез та інші.
Приємного вам апетиту!
Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з яйцем Страви з кабачків