Кляр для обсмажування шматочків кабачків зовсім не обов’язково готувати на воді або ж на солодкому молоці. Кефірний кляр виходить ще більш повітряним, ніжним, в результаті кабачки обволікаються дуже смачною шубкою з смаженого тіста. Обов’язково приготуйте кабачки в кефирном клярі, коли прийде сезон дозрівання цих чудових овочів!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 – 3 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Для кляру: –
- Кефір або Йогурт – 100 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 – 4 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Для соусу: –
- Сметана – 4 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Зелень – 1 пучок
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати кабачки в клярі на кефірі легко! Вимийте Кабачки, у старих зніміть шкірку і видаліть нутрощі.
М’якоть наріжте скибочками або кружальцями. Потім кабачки підсолити, поперчіть, додайте дрібно нарізаний свіжий часник або ж трохи сушеного часнику, розмішайте.
Кляр готуйте так: розколотіть в одній мисці яйця і борошно з кефіром. Якщо кислий кефір, надлишок кислоти обов’язково видаліть за допомогою соди, гашеного в укусі.
додайте Борошна стільки, щоб у вас вийшов кляр зразок густої сметани.
Кабачки обваляйте в борошні, щоб краще схопився кляр, потім занурте в кляр і тут же викладайте їх на гаряче масло, нагріте на сковорідці.
У великій кількості рослинного масла смажте кабачки, щоб вони були буквально занурені в нього. Смажте з двох сторін до скоринки, можна під кришкою. Вогонь середній.
Для смачного соусу, що подається до столу разом з кабачками, нарубаєте зелень, дрібно нарубаєте часничок, викладіть все в миску зі сметаною і розмішайте. Потім соус можна приправити й сіллю і перцем, якщо вам того захочеться.
Засмажені в клярі кабачки обсушіть від зайвого жиру, виклавши їх на рушник з паперу, а потім швидко подавайте до столу, щоб кабачки не встигли охолонути.
Приємного апетиту!
Кабачки в клярі Кабачки в клярі на сковороді Кабачки з яйцем Кабачки з яйцем на сковороді Кабачки на вечерю Страви з кабачків на сковороді