Хрусткі зовні і соковиті всередині, з рум’яної сирної скоринкою – такими виходять кабачки в клярі, запечені в духовці. Нарізати кабачки для запікання можна довільно, але саме у вигляді паличок вони виглядають привабливо і в такій формі їх зручно їсти.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир Пармезан – 70 гр.
- Сухарі панірувальні – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати кабачки в клярі з сиром в духовці легко! Кабачок промиваємо й обсушуємо. Зрізаємо кінчики. Якщо кабачок зрілий і вже загрубіла, то потрібно зрізати шкірку і вийняти насіння. Якщо плід молодий і ніжний, то можна готувати його цілком.
Підготовлений кабачок нарізаємо брусочками. Товщина повинна бути приблизно півтора-два сантиметри, щоб кабачки добре пропеклися, але не надто розм’якшилися.
Сир натираємо на тертці з дрібними отворами.
В невелику глибоку миску викладаємо натертий сир, панірувальні сухарі, чорний мелений перець, прованські трави, сіль.
Змішуємо всі сухі інгредієнти до однорідності.
В окремій мисці збиваємо яйця виделкою.
Кожен шматочок кабачка вмочаємо в збиті яйця.
Потім відразу занурюємо кабачок в сирну суміш, обкачуємо брусочок з усіх сторін в суміші.
Форму для запікання або на деко змащуємо олією і викладаємо підготовлені брусочки кабачка. Зверху збризкуємо їх невеликою кількістю рослинного масла і ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на двадцять хвилин.
Рум’яні палички кабачка дістаємо з духовки і в гарячому вигляді подаємо на стіл. Прикрашаємо зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!
Закуска з кабачків на святковий стіл Кабачки в духовці Кабачки в клярі Кабачки в сирному клярі Кабачки з сиром ПП рецепти з кабачків