Один з варіантів вживання таких корисних для нашого організму овочів, як кабачки, полягає в обсмажуванні їх в часниково-сирному клярі на основі борошна і кефіру. Це відмінний спосіб утилізувати запаси кабачків будинку, отримавши неповторного смаку закуску.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 0,5 кг
  • Кефір – 150 мл
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Сир Пармезан – 80 гр.
  • Часник – 2 зубчики
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати кабачки в клярі на сковороді просто! Змішати в підходящої ємності кефір з борошном, пробити міксером до однорідності. Посолити, поперчити. Тісто вийде по густоті схожим на сметану. Дати кляру постояти 10 хв.

сир Порізати на дрібні кубики або потерти крупно на тертці. Часник видавити через прес.

Викласти сир і часник в тісто, перемішати і дати трохи постояти.

Кабачки вимити, зняти шкірку, вийняти великі насіння.

Нарізати кабачки на кільця товщиною не більше 1 см

Сковороду заздалегідь нагріти і змастити маслом. Шматочки кабачка вмочити в кляр і викласти на сковороду.

Обсмажувати їх на кожній із сторін близько 3-4 хв. Коли краї стають рум’яними, шматочки потрібно перевертати.

Готові кабачки в клярі викласти на тарілку і промокнути серветкою, прибираючи надлишки жиру.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в клярі Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в клярі на сковороді Кабачки на вечерю Кабачки на сніданок Хрусткі кабачки