Для сирного кляру частіше використовують сири твердих сортів, які добре плавляться і мають приємний вершковий смак. Кабачки швидко готуються, тому вам тільки й залишається, що дочекатися поки зарум’яниться сир.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 1 – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст. л.
  • Кефір – 150 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник сушений – за смаком
  • Масло олію – 200 – 250 мл

Процес приготування:

Готувати кабачки в клярі з сиром просто! Кефір змішати з сіллю, сухим часником і чорним перцем.

Сир натріть на крупній тертці і додайте до кефіру.

Борошно просійте і пересипте її до кефіру, все перемішайте.

Кабачки, помийте, умочіть їх від вологи паперовими рушниками, наріжте овочі шарами по 0,5 сантиметра завтовшки.

Умочіть кожну смужку кабачка в кляр і обсмажте їх у фритюрниці або на сковороді. 3-4 хвилини достатньо, щоб кабачки приготувалися і сир зарум’яниться.

Готові кабачки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. Вони будуть дуже смачною закускою як в гарячому вигляді, так і охолодженими.

Приємного апетиту!

Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки з сиром Кабачки на кожен день Страви з кабачків