Для сирного кляру частіше використовують сири твердих сортів, які добре плавляться і мають приємний вершковий смак. Кабачки швидко готуються, тому вам тільки й залишається, що дочекатися поки зарум’яниться сир.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 1 – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.
- Кефір – 150 мл
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник сушений – за смаком
- Масло олію – 200 – 250 мл
Процес приготування:
Готувати кабачки в клярі з сиром просто! Кефір змішати з сіллю, сухим часником і чорним перцем.
Сир натріть на крупній тертці і додайте до кефіру.
Борошно просійте і пересипте її до кефіру, все перемішайте.
Кабачки, помийте, умочіть їх від вологи паперовими рушниками, наріжте овочі шарами по 0,5 сантиметра завтовшки.
Умочіть кожну смужку кабачка в кляр і обсмажте їх у фритюрниці або на сковороді. 3-4 хвилини достатньо, щоб кабачки приготувалися і сир зарум’яниться.
Готові кабачки викладіть на паперові рушники, щоб позбутися від надлишків жиру. Вони будуть дуже смачною закускою як в гарячому вигляді, так і охолодженими.
Приємного апетиту!
Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки з сиром Кабачки на кожен день Страви з кабачків