найшвидший і не клопіткий спосіб приготування кабачків – запекти їх в духовці під сметанно-часниковим соусом і сиром. Такий спосіб приготування, без використання масла, робить страву легким і корисним і зберігає в кабачках максимум користі і вітамін.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Петрушка – 3 – 4 гілки
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачків в духовці з часником? Молоденькі кабачки промиваємо, обрізаємо кінчики і нарізаємо тонкими кружечками товщиною 5-7 мм
Деко для випічки застеляємо пекарським папером або силіконовим килимком. Викладаємо на папір кружечки кабачка, посипаємо їх сіллю і перцем.
Готуємо соус: у мисочці змішуємо сметану, пропущений через прес часник, сіль і італійські трави. Все добре перемішуємо і даємо настоятися 10-15 хвилин, щоб сметана просочилася ароматом часнику і спецій.
На кожен шматочок кабачка викладаємо по чайній ложці соусу і рівномірно розподіляємо його по всьому кабачка.
Кожен медальйон посипаємо натертим на дрібній тертці сиром і ставимо деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Готові кабачки дістаємо з духовки, викладаємо на блюдо і посипаємо дрібно посіченою зеленню. Готові Кабачки, подаємо їх на стіл. Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки в духовці Кабачки в клярі Кабачки з сиром і часником в духовці Хрусткі кабачки