Кабачки в духовці – це смачна, з ніжним і соковитим соусом, різновид овочевий запіканки. Виходить не дуже калорійно, але дуже апетитно. Те що потрібно для хорошого вечері!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Кріп або Петрушка – за бажанням
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Приступимо до приготування кабачків в духовці з сиром і сметаною. Кабачки миємо, а потім ріжемо їх не дуже товстими кружальцями.

Сир натираємо на крупній тертці.

тертий сир Змішуємо з збитими в легку піну яйцями.

Додаємо до них сметану і спеції за смаком. Все перемішуємо.

Цибулину очищаємо і ріжемо дрібними шматочками.

через прес Часник подрібнюємо і додаємо до загальної маси.

Кріп або петрушку також дрібно кришимо ножем.

Змащуємо форму для випікання рослинним маслом. Викладаємо кабачки, зверху висипаємо суміш з цибулі і зелені і перемішуємо.

Потім поливаємо все яєчно-сирною масою.

Відправляємо в духовку на 40 хв. при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з яйцем