Кабачки в духовці – це смачна, з ніжним і соковитим соусом, різновид овочевий запіканки. Виходить не дуже калорійно, але дуже апетитно. Те що потрібно для хорошого вечері!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Кріп або Петрушка – за бажанням
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Приступимо до приготування кабачків в духовці з сиром і сметаною. Кабачки миємо, а потім ріжемо їх не дуже товстими кружальцями.
Сир натираємо на крупній тертці.
тертий сир Змішуємо з збитими в легку піну яйцями.
Додаємо до них сметану і спеції за смаком. Все перемішуємо.
Цибулину очищаємо і ріжемо дрібними шматочками.
через прес Часник подрібнюємо і додаємо до загальної маси.
Кріп або петрушку також дрібно кришимо ножем.
Змащуємо форму для випікання рослинним маслом. Викладаємо кабачки, зверху висипаємо суміш з цибулі і зелені і перемішуємо.
Потім поливаємо все яєчно-сирною масою.
Відправляємо в духовку на 40 хв. при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Дієтичні страви з кабачків Кабачки в духовці без м'яса Кабачки з сиром і часником в духовці Кабачки з яйцем