Літня і осіння пора – це найкращий час, щоб вдосталь насолодитися смаком овочів. Ми готуємо з них салати, тушкуємо, маринуємо, запікаємо. Сьогодні ми приготуємо запечені кабачки під сметанним соусом. У нас вийде по-літньому легке блюдо під тонкою сирною скоринкою з пікантними нотками часнику і ароматом чебрецю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
- Чебрець свіжий – 2 гр.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Часник – 1 зуб.
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кабачків в духовці зі сметаною? Для приготування нашого страви вибираємо молоді кабачки, у яких ще м’яка шкірка і не сформовані насіння. Кабачки промиваємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.
Нарізаємо кабачки кружечками завтовшки 1,5-2 див.
Посипаємо їх сіллю і даємо трохи полежати, щоб вони пустили сік, його необхідно буде злити.
Кабачки викладаємо у форму для запікання і перчимо. Краще всього вибрати форму більшого діаметру і викласти кабачки в один шар, щоб вони добре пропеклися. У кілька шарів кабачки укладати не варто – верхні шари не пропечуться, а при збільшенні часу приготування нижній шар може підгоріти.
У невеликій мисочці змішуємо сметану, пропущений через прес часник і сіль.
Чебрець подрібнюємо в ступці і додаємо в сметану.
Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб сметана настоялася ароматом часнику і чебрецю.
З допомогою силіконової лопатки викладаємо сметану на кабачки і рівномірно розподіляємо, щоб кожен шматочок був під соусом.
На крупній тертці натираємо сир і посипаємо їм кабачки.
Ставимо кабачки випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. По готовності на сирі повинна з’явитися рум’яна кірочка.
Готові кабачки виймаємо з духовки, ріжемо на шматочки і подаємо до столу. Запечені кабачки гарні як самостійне блюдо, а так само послужать відмінним гарніром до м’ясних страв. Приємного апетиту!
Кабачки в духовці Кабачки в клярі Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в сирному клярі Кабачки на кожен день Страви з кабачків Хрусткі кабачки