Літня і осіння пора – це найкращий час, щоб вдосталь насолодитися смаком овочів. Ми готуємо з них салати, тушкуємо, маринуємо, запікаємо. Сьогодні ми приготуємо запечені кабачки під сметанним соусом. У нас вийде по-літньому легке блюдо під тонкою сирною скоринкою з пікантними нотками часнику і ароматом чебрецю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Сіль – 2 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • Чебрець свіжий – 2 гр.
  • Сир Пармезан – 200 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Часник – 1 зуб.
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кабачків в духовці зі сметаною? Для приготування нашого страви вибираємо молоді кабачки, у яких ще м’яка шкірка і не сформовані насіння. Кабачки промиваємо і зрізаємо кінчики з обох сторін.

Нарізаємо кабачки кружечками завтовшки 1,5-2 див.

Посипаємо їх сіллю і даємо трохи полежати, щоб вони пустили сік, його необхідно буде злити.

Кабачки викладаємо у форму для запікання і перчимо. Краще всього вибрати форму більшого діаметру і викласти кабачки в один шар, щоб вони добре пропеклися. У кілька шарів кабачки укладати не варто – верхні шари не пропечуться, а при збільшенні часу приготування нижній шар може підгоріти.

У невеликій мисочці змішуємо сметану, пропущений через прес часник і сіль.

Чебрець подрібнюємо в ступці і додаємо в сметану.

Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, щоб сметана настоялася ароматом часнику і чебрецю.

З допомогою силіконової лопатки викладаємо сметану на кабачки і рівномірно розподіляємо, щоб кожен шматочок був під соусом.

На крупній тертці натираємо сир і посипаємо їм кабачки.

Ставимо кабачки випікатися в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. По готовності на сирі повинна з’явитися рум’яна кірочка.

Готові кабачки виймаємо з духовки, ріжемо на шматочки і подаємо до столу. Запечені кабачки гарні як самостійне блюдо, а так само послужать відмінним гарніром до м’ясних страв. Приємного апетиту!

Кабачки в духовці Кабачки в клярі Кабачки в клярі з сиром і часником Кабачки в сирному клярі Кабачки на кожен день Страви з кабачків Хрусткі кабачки