Дуже ароматна виходить качка, якщо запекти її з грибами. Щоб не ламати голову над гарніром, пропонуємо додати картоплю до начинки і запекти всі разом. При подачі досить буде додати салат зі свіжих овочів. Гриби можна використовувати будь – буде смачно. Печериці, як зазвичай, обробки не вимагатимуть, а ось лісові гриби потрібно буде попередньо відварити протягом півгодини. Для збереження соковитості птиці та чистоти духовки запікати качку будемо в рукаві.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 кг
- Картопля – 500 гр.
- Гриби – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати качку фаршировану грибами в духовці легко! Тушку зачищаємо від забруднень, видаляємо «пеньки» від пір’я, при необхідності – смалимо. Ділянки з надлишком жирку зрізаємо. Потім добре промиваємо качку у воді і обсушуємо рушником. Натираємо тушку зсередини і зовні сіллю і чорним меленим перцем. Залишаємо натерту птицю на столі і переходимо до приготування начинки.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.
Гриби очищаємо, промиваємо, даємо стекти зайвій волозі, після чого нарізаємо плодові тіла на невеликі шматочки. Як вже було сказано, печериці ріжемо сирими, а лісові гриби попередньо відварюємо перед нарізкою протягом тридцяти хвилин.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на невеликі кубики.
У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і висипаємо в нього подрібнену ріпчасту цибулю. Обсмажуємо до прозорості в протягом пари хвилин на середньому вогні.
В сковорідку до напівпрозорому цибулі покласти нарізані гриби, перемішуємо і продовжуємо смажити ще п’ять хвилин. Не забуваємо помешивать, щоб суміш не пригоріла.
В останню чергу додаємо кубики картоплі, перемішуємо. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком і продовжуємо готувати на середньому вогні ще десять хвилин. Періодично помішуємо для рівномірного прожарювання. Начинку знімаємо з плити і даємо трохи охолонути, щоб зручніше було далі працювати.
Підготовлену тушку качки наповнюємо приготовленої начинкою з грибів і картоплі.
Краю черевця з’єднуємо і заколюємо зубочистками. Також можна просто зшити шкіру міцною ниткою. Поверхня птиці злегка присипаємо сіллю і чорним меленим перцем для акценту смаку.
Поміщаємо начинену тушку в рукав для запікання. Щільно зав’язуємо його з обох кінців. По центру робимо тонкий прокол для виходу пари. Поміщаємо качку в рукаві у форму для запікання і встановлюємо її в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом півтора – двох годин.
Готову качку дістаємо з духовки, злегка остуджуємо і дістаємо з пакета. Викладаємо її на сервірувальне блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді. Найкращий супровід – свіжі овочі та зелень.
Смачного!