Любителі запеченої качки з солодкуватою скоринкою зацікавляться цим рецептом. Для маринування будемо використовувати медово-гірчичний соус. А для начинки – фруктово-горіхову суміш. Дуже цікава за смаком виходить комбінація: м’ясо птиці зверху солодкувате і хрустке, а всередині соковите, ніжне, з легкої фруктовою кислинкою і горіхової ноткою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Качка домашня – 2 – 2,5 кг
  • Мед – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яблука – 3 шт.
  • Ківі – 2 шт.
  • Чорнослив – 100 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати качку з медом і гірчицею в духовці? Тушку качки чистимо від забруднень і залишків пір’я. Смалимо, якщо це необхідно. В області шиї і куприка вирізаємо ділянки з жиром. Оброблену птицю ретельно промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.

У мисці змішуємо розігрітий до рідкого стану мед, гірчицю і рослинне масло без запаху. В отриману масу додаємо чорний мелений перець і сіль по смаку, перемішуємо. Цим соусом натираємо тушку зсередини і зовні. Намагаємося обробити всі ділянки. Поміщаємо змащену тушку в глибоку посуд, затягуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник промаринуватися на кілька годин.

Ближче до кінця часу маринування готуємо начинку. Для цього промиваємо й обсушуємо яблука. Розрізаємо їх на четвертинки і видаляємо насінну коробку. Ківі також моєму і зрізаємо шкірку. Нарізаємо м’якоть великими кубиками. Чорнослив без кісточок моєму в теплій воді, обсушуємо. Якщо сухофрукти занадто великі, то ріжемо їх на частини поменше. Волоські горіхи перебираємо від випадкового сміття і крупно рубаємо ножем.

В черевце промаринованной качки закладаємо по черзі шматки яблук, ківі, чорносливу і горіхів. Наповнюємо птицю не занадто щільно.

Краю шкіри черевця стягуємо і заколюємо зубочистками. Як варіант, зашиваємо щільними нитками.

Складаємо подвійний шар фольги такого розміру, щоб на нього можна було помістити начинену тушку і сформувати високі бортики по краях. Кладемо качку і піднімаємо краї фольги – оформляємо бортики. При запіканні буде виділятися сік і жир, важливо, щоб він не витікав, а залишався всередині. Верх також закриваємо шаром фольги. Краї щільно загинаємо. Укладаємо всю конструкцію на деко.

Духовку попередньо розігріваємо до 180 градусів і ставимо деко з качкою на середньо-нижній рівень. Запікаємо протягом двох-двох з половиною годин. Після закінчення зазначеного часу верхній шар фольги знімаємо. Ложкою збираємо жирок і поливаємо їм поверхню птиці. Температуру духовки збільшуємо до 230 градусів і даємо качці добре зарум’яниться.

Готову качку дістаємо з духовки, акуратно перекладаємо з фольги на сервірувальне блюдо і подаємо на стіл в гарячому вигляді. За бажанням доповнюємо при подачі скибочками ківі.

Приємного апетиту!

Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з медом в духовці Качка з чорносливом у фользі в духовці Качка цілком у фользі в духовці Рецепти на Новий рік