Для обіду в колі сім’ї можна запекти в духовці качку шматочками. М’ясо добре запікається і стає соковитим і м’яким, а підливою від запікання можна полити гарнір. Запікаємо птицю з айвою, що робить м’ясо дуже ароматним, так і запечена айва буде смачною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 1 шт.
- Айва – 4 шт.
- Соєвий соус – 60 мл
- Мед – 60 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати качку шматочками з айвою в духовці? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування цієї страви. Качка підійде будь-який, але краще взяти бройлерную, так як в ній багато м’яса і мало жиру.
Тушку качки розріжте на порційні шматочки. Потім промийте їх під проточною водою і паперовим рушником приберіть зайву вологу.
Шматочки качки покладіть в гусятницю або форму для запікання. Потім м’ясо по своєму смаку посипте сіллю і перцем. Айву вимити, розрізати на четвертинки, видалити коробочки з насінням, і покладіть її поверх птиці. У чашці змішайте соєвий соус з рідким медом і цим маринадом залийте качку.
Гусятницю закрийте шматочком харчової плівки і залиште птицю на 2 години для маринування. Якщо ви обмежені в часі, цей етап можна пропустити.
Після закінчення часу маринування гусятницю з птахом помістіть в духовку, розігріту до 220°С. Запікайте качку шматочками протягом 1,5 години і під закритою кришкою. Потім зніміть кришку і запікайте птаха ще протягом години, щоб вона зверху зарум’янилася.
Запечену качку розкладіть в порційні тарілки разом з айвою. Айву трохи посипте цукром. Подайте блюдо до столу з будь-яким гарніром. Запечена шматочками качка добре поєднується з рисом.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в духовці шматочками Качка в медово-соєвому соусі в духовці Качка з айвою в духовці Качка з медом в духовці Рецепти на Новий рік