Смачний, соковитий, дуже ситний гусак з картоплею, запечений в духовці. Приголомшливе блюдо для зустрічі гостей і святкового застілля. Справжній кулінарний шедевр, який дуже просто приготувати вдома!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Гусак – 3 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Біле сухе вино – 700 мл
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати гусака з картоплею в рукаві в духовці. Гусака чистимо від жиру і вирізаємо гузку. Натираємо його сіллю і перцем зовні, а також гузку.

Перекладаємо гусака в целофановий пакет, заливаємо біле вино і зав’язуємо Струшуємо пакет, щоб просочити вином всього гусака. Відправляємо його в холодильник маринуватися на 10 годин.

Потім зливаємо вино і промиваємо м’ясо холодною водою.

Картоплю чистимо, миємо й ріжемо часточками.

Гусака відправляємо в рукав для запікання і запікаємо 3 години. За 60 хв. до готовності, розв’язуємо рукав і кладемо всередину картоплю. Продовжуємо випікати до готовності!

Приємного апетиту!

Гусак в духовці Гусак з картоплею в духовці Гусак з картоплею в рукаві в духовці Гусак з хрусткою скоринкою цілком у духовці Рецепти на Новий рік